قطاب
نانی دو لایۀ مثلث شکل و کوچک (حدود 5 در 10 سانتی متر) ، مشابه پیراشکی با دو تفاوت عمده ، یکی محتویات درون آن است.چرا که معمولاً با سب...
زنجفيلی
در حقیقت باید زنجفيلي جزو شیرینی های ازغند دسته بندی کرد . آنرا همیشه در آستانۀ نوروز و برای سفرۀ عید می پزند . که از مخلوط کردن خمیر با ...
تفتو
نانی است مخلوط با روغن ،گرد ، نسبتاً کلفت با اندازۀ متوسط ( با قطر حدود 40 و ضخامت نیم تا یک سانتیمتر) که مانند نان معمولی ، روی آن را م...
نان نازک معمولی
نان رسمی ازغند و پرمصرف ترین نان ها ، این نان است که نازک و بزرگ (حدود 40 در 80 سانتی متر) ،که معمولاً روی آن را مخلوط پیاز و چند گیاه ...
فطیر ( فتیر )
نانی گرد ، کلفت با اندازۀ کمتر از تافتون ( با قطر حدود 25 و ضخامت دو تا سه سانتیمتر) که بدون خمیر مایه است ، زیرا از آنچه خمیر به تغار (...
آش لخشک
آش لخشک ازغندی، که از رشته های محلی ازغند درست میشه و بسیار خوشمزه هست .
آش انار
آش انار یکی از آش های پر طرفدار در روستای ازغند هست. در ادامه با خواص و طرز تهیه آش انار آشنا شوید.
اشکنه ریواس
یکی از اشکنه های بسیار معروف روستای ازغند، اشکنه ترش و خوشمزه ریواس هست . در ادامه با خواص و طرز پخت آن آشنا شوید.
سمنو
سمنو یکی از خوشمزه ترین شیرینی های، مردم ازغند میباشد.مواد اصلی سمنو جوانه گندم و آرد میباشد که معمولا قبل از عید نوروز درست میکنند.
اشکنه
غذاي پنجاه سال پيش ازغند و بعضي مواقع در زمان حال، غذای اصلی اهالی چه شام و چه نهار اشکنه ميباشد.و بعضي کشاورزان صبحانه هم اشکنه ميخور...
قلِف
نانی بسیار چرب ، پُف کرده ( مانند کیک )، گرد بسیار کلفت است . اندازۀ آن تابع ظرفی است که در آن پخته میشود . ( با قطر حدود 20 و ضخامت 7 ...
تفتو جیزغَلَه یاقرمه
همان تافتون روغنی است با این تفاوت که به جای روغن از جزغاله ( دنبه ریز و یاقرمه سرخ شده گوسفند ) استفاده میشود.