ادویه جات به مقدار لازم
سیب زمینی سه عدد متوسط
روغن حیوانی (زرد) به مقدار لازم
پیاز داغ به مقدار لازم
ديگ مسي سياه را روي اجاق گذاشته که با کنده و هيزم و دود همراه است.
پياز را ريز کرده و با روغن که اکثراً روغن دنبه يا چربي گوشت و بعضي مواقع از روغن حيواني(زرد)است، سرخ ميکنند.
سپس چند عدد سيب زميني با پوست يا پوست کنده ريز و داخل آن ميريزند و آب و ادويه جات هم اضافه با چند قل زدن اشکنه حاضر است .
اشکنه انواع زيادی دارد. نام اشکنه به ترشي که به ان ميريزند گفته ميشود و به فصل سال هم مربوط ميشود مثلاً در اول بهار که ريواس و پياز کوهي است اشکنه ريواس و کمي بعد که گوجه سبز ها ترش ميشود، اشکنه گوجه سبز و همين طور اشکنه گوجه فرنگي، در زمستان هم اشکنه قرمه(گوشت سرخ شده و خشک شده) که با هر ترشي درست ميکنند و اقسام اشکنه بدون ترشي هم هست، مثل اشکنه کشک (قروت) اشکنه شيره، اشکنه بنه (نوعي پسته کوهي) و غیره